09 OCAK 2024
Yazı Boyutu - 14 +

Üye Kayıtlarının Güncellenmesi Son Tarih: 25 Ocak 2023

RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİNİN DİKKATİNE 5174 SAYILI KANUN GEREGİ YAPILACAK İŞLEMLER

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunun 10. maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği'nin 14. ve 15. Maddelerine Göre; Her yılın Ocak Ayında Üye kayıtları güncelleştirilir hükmü yer almaktadır. Buna Göre;

1- Adres ve Durumlarını bildirmeyen üyelerin kayıtları ASKI'ya alınır.

2- Üye Aidatlarını ödemeyen Üyelerimizin kayıtları ASKI'ya alınır.

3- Adres ve Durumlarını bildirmeyen üyelerin kayıt durumları tespit edilerek, Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne bildirilir. Akabinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı'nın kararlarıyla silinme İşlemleri gerçekleştirilir.

4- Vefat nedeniyle, üyelik durumlarını Odaya bildirmeyenlerin kayıtları Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne bildirilir. Akabinde Yönetim Kurulu Başkanlığı kararı ve Meclis Başkanlığı Onayıyla silinme işlemleri gerçekleştirilir.

5- Kanun gereği üyelerimizin PTT' den KEP (Kayıtlı Elektronik Posta Adresi) alarak odamıza bildirmeleri gerekmektedir.

Üye kayıtlarının güncellenmesi ile ilgili işlem neticesinde; üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için tüm üyelerimizin Oda kayıtlarının güncelliği konusunda; www.rizetso.com.tr web sayfamızdan, Üyelik/Tüm Üyelerimiz adımından inceleme yaparak ve Odamıza bizzat başvurarak Borç, Adres, Durum, Vefat ve Vergi Mükellefiyet durumu ve bunun gibi kayıtlarınızın güncelleme işlemlerini 25 Ocak 2024 17.00’ye kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

TÜM ÜYELERİMİZE SAYGIYLA DUYURULUR.


Konum
Telefon
WhatsApp